Technische gegevens:
ISBN: 978 90 79742 27 1
Formaat: A5
Omvang: 32 pagina’s
Uitvoering: geniet
full colour
Prijs: 5,00
Verschijningsdatum: begin september 2020

DE KERK Onderdendam heeft een routegids met 3 fietsroutes en 1 autoroute samengesteld langs garages, gebouwd in Amsterdamse School bouwstijl (1920-1940) in de Groninger Ommelanden. Bij iedere plaats is het adres van de garage aangegeven, dit kan afwijken van de knooppuntenroute. Over alle garages langs de routes zijn foto’s en informatie te vinden.

Wij nodigen u van harte uit om de panden aan de hand van de beschrijving te bewonderen. De eigenaren zijn ervan op de hoogte dat hun pand deel uitmaakt van deze routes. Ze kijken dus niet vreemd op van mensen die naar hun pand staren met een boekje in de hand. Houd echter wel rekening met de privacy van de bewoners. Betreed het erf niet zonder toestemming.

Stichting DE KERK, Centrum Groninger Amsterdamse School is gevestigd in de voormalige gereformeerde kerk te Onderdendam, die in 1932 door Albert Wiersema is ontworpen. DE KERK beheert o.a. het archief van architecten Albert Wiersema en Karst Zevenberg (bestekboeken en tekeningen). Beide archieven zijn op afspraak te raadplegen.

Bezoekadres: Bedumerweg 34, 9959 PG Onderdendam
https://www.dekerkonderdendam.nl/

bestellen