Momenteel is onze webwinkel gevuld met de producten die wij in de verkoop hebben.  Dit zijn voornamelijk onze eigen uitgaven, zoals wandel- en fietsroutes en (architectuur) boeken, maar ook producten van anderen, waar wij aan meegewerkt hebben.

Er zijn altijd wel een paar projecten die nog in ontwikkeling zijn, en dus ook nog niet zijn verschenen, deze vind je op de pagina in de steigers.
Op sommige van deze artikelen kan wel worden ingetekend.
Ook vind je daar de uitgaven van derden, waarvoor wij de vormgeving hebben verzorgd.

 • De charme van ’t Wad delen met vrienden en familie? Stuur een kaart! Net even ‘Wad aans!’ De kaarten zijn gelijk van (formaat 10 x 15 cm) en uitvoering.
  Hoe werkt het? Maak zelf een keuze uit de enkele ansichtkaarten die op deze pagina worden getoond. Voeg de kaarten die je mooi vindt aan de set toe, door op het + teken te klikken. (Je ziet het + teken als je boven de afbeelding hangt met je muis) Je kunt sets maken vanaf 3 tot maximaal 6 kaarten. Het bedrag van de gekozen kaarten worden automatisch bij elkaar opgeteld, de prijs per kaart is € 1,00
 • Aanbieding!
  Het wad - Paesens-Moddergat set 5 panorama kaarten

  Ansichtkaarten set (5 panorama kaarten)

  5,00 (incl. btw)
  Deze set van 5 panorama kaarten in de serie Werelderfgoed Waddenzee, laten sfeerbeelden zien van ons mooie wad! Je ziet het Friese deel van het wad bij o.a. Harlingen, Holwerd en Paesens-Moddergat. Wil je ook anderen laten genieten van deze mooie sfeerbeelden van de Waddenzee? Per set van 5 kaarten is je korting maar liefst € 2,50. De kaarten zijn ook los verkrijgbaar à € 1,50 per stuk.
 • Aanbieding!
  Het wad - schelpen 47-50E - set van 4 enkele ansichtkaarten
  Set ansichtkaarten van het Groningse wad, waaronder beelden gefotografeerd bij Rottumeroog en de Eemshaven. Sfeerbeelden van schelpen, een slakkenhuis, wadvogels en meer... Nu als set verkrijgbaar met € 1,50 korting, maar de kaarten zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar.
 • boekomslag winkeltjesboek Middelstum

  Winkeltjesboek Middelstum

  25,00 (incl. btw)
  Winkeltjesboek Middelstum In 2016 is er vanuit de Historische Vereniging een werkgroep gevormd die heeft uitgezocht waar in voormalig gemeente Middelstum winkels waren gevestigd. Een paar winkelpanden zijn er nog, maar hebben nu een andere functie. Andere zijn geheel verdwenen. En nu is het boek, bij iedereen beter bekend als Winkeltjesboek Middelstum, een feit. ‘Koop elders niet wat Middelstum u biedt’, een slogan uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Maar nu opnieuw zeer actueel, onder de noemer ‘Wees loyaal, koop lokaal’. Let op bij bestellen van het boek: Er zijn verschillende afhaal mogelijkheden voor het 'Winkeltjes boek' kies tijdens het bestelproces de gewenste optie. De gekozen optie vind je terug op de bevestiging die je per mail ontvangt! Het boek werd gepresenteerd op zaterdag 28 augustus jl. Afhankelijk van de door u gekozen optie kunt u het boek afhalen bij degene waar u de bon heeft ingeleverd. Heeft u via deze webwinkel besteld en gekozen voor toezending per post, dan wordt het boek in week 34 (23 t/m 27 augustus) naar u toegestuurd. Lees verder bij 'beschrijving' voor meer informatie over de inhoud van het boek.
 • Overgebleven

  15,00 (incl. btw)
  Veertig impressies in woord en beeld van in tijd en ruimte overgebleven ‘voorwerpen’, gebouwen en landschapselementen in het Groninger landschap. Fons van Wanroij en Geert Schreuder namen het thema overgebleven als uitgangspunt, bleven dicht bij huis en bestudeerden veertig in tijd en ruimte overgebleven ‘voorwerpen’, gebouwen en landschapselementen in Stad en Ommelanden. "De veertig getekende en beschreven objecten verbergen verhalen over het boeiende verleden van onze provincie. Dit boek is een ongewone ontdekkingstocht in een gebied dat we dachten te kennen. Maar het Groninger landschap is, zoals de mensen die er al eeuwen wonen, geen open boek. We hebben het opnieuw en op een andere manier leren kennen. Neem de tijd, lezer en sta stil bij wat overbleef. Wij verwachten dat u na lezing van onze beeldende en geschreven impressies anders naar uw Groninger Landschap gaat kijken." Lees meer over de inhoud bij de beschrijving onder de afbeelding... LET OP! bij bestelling Het boek wordt gepresenteerd op 3 september a.s. voor genodigden. De bestellingen worden in de week van 6 t/m 10 september uitgeleverd. Bij bestelling graag goed kijken welke aflevermethode je wenst, aangezien er diverse opties zijn die niet voor alle boeken van toepassing zijn.
 • Voor vele Groningers zijn de lekkernijen van Vast Banket een begrip. Het verhaal van Vast Banket begint op 1 april 1946. Dan nemen Uilke Vast en zijn vrouw Jantje Johanna Maria Vast-Stalman in Westerwijtwerd de bakkerij met winkel en bakfiets over van bakker Boelema. Frouk Vast liep al jaren rond met het idee om het verhaal van vader en moeder Vast eens op papier te zetten. Aan de hand van allerlei artikelen die van haar vader Uilke zijn geweest, heeft zich het verhaal gevormd. Gaandeweg heeft ook broer Stoffer een bijdrage geleverd en zijn er oud­-werknemers geïnterviewd. Verder bevat het boek enige hoofdstukken met foto’s van personeelsleden en ­feestjes.
 • Architect Klaas Siekman

  22,50 (incl. btw)

  Architect Klaas Siekman Azn (1878-1958) te Zuidhorn - Vakman van formaat

  Klaas Siekman werd in Leegkerk geboren als zoon van een timmerman en kwam, na een grondige opleiding, in 1905 als waterbouwkundige in dienst bij het waterschap Westerkwartier. Daarna werd hij benoemd tot gemeente-opzichter bij een zestal gemeenten in het Westerkwartier en vestigde hij zich in 1907 als zelfstandig architect en waterbouwkundige in Zuidhorn. Meteen na zijn komst in Zuidhorn kwam er door zijn invloed een avondtekenschool voor ambachtslieden in Zuidhorn, waarvan hij directeur werd. Hij kreeg gedurende een periode van bijna veertig jaar meer dan driehonderd opdrachten voor het ontwerpen van bouwwerken en van infrastructurele werken zoals wegen, bruggen en waterwerken. Met zijn veelzijdige talenten en door een enorme werklust kwam dit alles tot stand.
 • Routegids met 3 fietsroutes en 1 autoroute langs garages, gebouwd in Amsterdamse School bouwstijl (1920-1940) in de Groninger Ommelanden. Bij iedere plaats is het adres van de garage aangegeven, dit kan afwijken van de knooppuntenroute. Over alle garages langs de routes zijn foto’s en informatie te vinden. Wij nodigen je van harte uit om de panden aan de hand van de beschrijving te bewonderen. De eigenaren zijn ervan op de hoogte dat hun pand deel uitmaakt van deze routes. Ze kijken dus niet vreemd op van mensen die naar hun pand staren met een boekje in de hand. Houd echter wel rekening met de privacy van de bewoners. Betreed het erf niet zonder toestemming.
 • Het jaar 2016 stond in het teken van 100 jaar Amsterdamse School. In Amsterdam zijn hieraan gedurende het hele jaar diverse activiteiten en een tentoonstelling gewijd, maar dit onderwerp blijft altijd boeien. In het kader van Open Monumentendag heeft VVV Het Hogeland – Bedum, samen met de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang, Bouwzaken vm Gemeente Bedum en NoordPRoof Producties een bijzondere wandelroute uitgezet in Bedum rond het thema Amsterdamse School architectuur. Want in Bedum (sinds 2019 behorend tot de Gemeente Het Hogeland) zijn veel bouwwerken in deze bouwstijl te bewonderen. Zoveel zelfs, dat er een heel boek mee gevuld zou kunnen worden.
 • Themaroutes rond 4 Amsterdamse School kerken In 2017 vond een bijzondere manifestatie plaats in vier Amsterdamse Schoolkerken. Hierbij was er ruim aandacht voor de viering van 100 jaar Amsterdamse School Architectuur, en specifiek voor de ‘Groninger’ variant daarvan. Vier kerken werden uitgelicht: de Goede Herderkerk in Bedum, DE KERK in Onderdendam, de BOAZ-kerk in Westeremden en de Gereformeerde kerk in Appingedam. In het kader hiervan werd door De KERK Onderdendam, VVV Het Hogeland-Bedum, en NoordPRoof Producties een route uitgezet die de vier kerken met elkaar verbindt.
 • Architect Sietze Veenstra

  18,50 (incl. btw)
  In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw was er in Groningen sprake van een aanmerkelijke bouwproductie. In Stad en Ommeland werden vele scholen, kerken, winkels, arbeiderswoningen en fabriekspanden gebouwd, en, niet te vergeten, het type woning dat we nu als “jaren dertig huis” kennen. Over tal van architecten uit deze periode is inmiddels een boek verschenen. Men denke aan Siebe Jan Bouma (Groningen), Egbert Reitsma (Groningen), Jo Boer (Groningen), Willem Reitsema Tzn. (Leens), Albert Wiersema (Bedum), Karst Zevenberg (Bedum), Klaas Prummel (Musselkanaal) en Jan Kruijer (Nieuwe Pekela). In dit rijtje hoort ook zeker Sietze Veenstra thuis, hij neemt met zijn ontwerpen een belangrijke plaats in onder de groep architecten die in de jaren dertig in Noord-Groningen actief waren.
 • Niet op voorraad

  Architect Karst Zevenberg

  18,50 (incl. btw)
  In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw was er in Groningen sprake van een aanmerkelijke bouwproductie. In Stad en Ommeland werden vele scholen, kerken, winkels, arbeiderswoningen en fabriekspanden gebouwd, en, niet te vergeten, het type woning dat we nu als "jaren dertig huis" kennen. Over tal van architecten uit deze periode is inmiddels een boek verschenen. Tot deze generatie architecten behoort ook Karst Zevenberg uit Bedum. Zijn bijdrage is tot dusver onderbelicht gebleven. Met dit boek wordt hij aan de vergetelheid ontrukt. Terecht, want zijn gevarieerde oeuvre bevat meerdere juweeltjes.
 • Architect Albert Wiersema

  15,00 (incl. btw)
  De inventarisatie van het oeuvre van architect Albert Wiersema maakte allerlei verborgen schatten uit het verleden zichtbaar, hoewel het om nog relatief jonge bouwwerken gaat. De door hem ontworpen gebouwen zijn fotogeniek en prachtig om te zien. Zijn werkgebied was vooral de (vm) gemeente Bedum en directe omgeving. Zijn netwerk bracht hem echter ook op andere plaatsen in Groningen en een enkele keer maakte hij een uitstapje buiten de provincie. Bijvoorbeeld voor twee kerken, één in Twijzel (1934) en één in Mariënberg (1952), en een school in Assen (1952). Zijn oeuvre bestaat uit ongeveer 250 werken.
 • Fons van Wanroij beschrijft de laatste jaren van de jonggestorven schilder Dick Ket (1902-1940). Hij verweeft de beschrijving over leven en werk van de kunstenaar met flarden persoonlijke geschiedenis. Zijn boek verbindt levensverhaal, beeldende kunst, literatuur, muziek en filosofie. Deze benadering resulteert in een andere kijk op het werk van Ket.
 • Grote delen van het Drentse landschap behoren tot de oudste en meest karakteristieke cultuurlandschappen van West-Europa. Hiervan is nog veel terug te vinden, maar ook hier heeft de tijd niet stilgestaan. Drenthe herbergt zijn verborgen cultuurschatten op de grens van oude en nieuwe landschappen. Dit boek (336 pagina's!) helpt u Drenthe, hét walhalla voor fietsers en wandelaars, te ontdekken; de cultuurschatten te vinden (dat gaat zeker lukken) en de gastvrijheid te ervaren.
 • Dubbele kaart Fryslân boppe

  2,50 (incl. btw)
  Dubbele kaart, fotocollage met algemene Friese sfeerbeelden.
 • Dubbele kaart, mooi sfeerbeeld van het wad bij Holwerd.
 • Dubbele kaart, ondergaande zon bij de pier van Holwerd.
 • Dubbele kaart, sfeerbeeld van de kwelder bij de pier van Holwerd, vertrekpunt van de veerboot naar Ameland.
 • Dubbele kaart, sfeerbeeld van het wad, de kwelder bij Holwerd.
 • Dubbele kaart, sfeerbeeld meeuw bij de pier van Holwerd, vertrekpunt van de veerboot naar Ameland.
 • Dubbele kaart, sfeerbeeld Het wad in dromenland. Waddenzee met ondergaande zon bij Holwerd.
 • Dubbele kaart, het wad ten noorden van Ternaard, op de grens van de Waddenzee en het land. 'It Skoar' is een Friese benaming en kan worden vertaald als ‘kwelder, schor of oever’.
 • Dubbele kaart, het sad ten noorden van Ternaard, op de grens van de Waddenzee en het land. 'It Skoar' is een Friese benaming en kan worden vertaald als ‘kwelder, schor of oever’.

Ga naar de bovenkant