Drie fietsroutes Westerdijkshorn

Drie fietsroutes Westerdijkshorn

7,50 (incl. btw)

De jarige toren, Westerdijkshorn steekt de vlag uit

Even boven Groningen in een hoek van de oude Wolddijk vieren de Westerdijkshorners dit jaar de 150e verjaardag van hun ranke, gracieuze torentje. Dat torentje werd gebouwd naar een ontwerp van J. Maris, de beroemde huisarchitect van de industrieel Scholtens.

In het kader van de festiviteiten presenteert de VVV Het Hogeland-Bedum bij de jarige toren een set van  drie fietsroutes (35-45-50 km) die vanaf het torentje in noordelijke, oostelijke en westelijke richting leiden. Fons van Wanroij bedacht ze en schreef de tekst. NoordPRoof Producties verzorgde de vormgeving, de routekaarten en de foto’s. Behalve de routebeschrijving wordt ook achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis en de bezienswaardigheden onderweg.

Artikelnummer: 90-RN9789079742356 Categorieën: , , Tags: , , , , ,

Extra informatie

Gewicht 300 g
Afmetingen 148 × 210 × 5 mm
ISBN:

9789079742356

Druk 1:

2022

Tekst:

Fons van Wanroij (Westerdijkshorn)

Foto's en routekaarten:

Jetze Smit (NoordPRoof)

Uitvoering:

set van 3 routeboekjes, (3x) 16 pagina's, in kleur, veel foto's, geniet

Beschrijving

Het gracieuze torentje van Westerdijkshorn is honderdvijftig jaar geworden. De Westerdijkshorners vieren dit jubileum op vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus met een boek, 3 fietsroutes en diverse festiviteiten rondom de toren.
Wie zin heeft in een feestje is welkom bij de toren en in de gezellig ingerichte theetuinen. De bewoners hebben een programma gemaakt voor die dag.

Op verschillende locaties zijn kleine concertjes, er is een verhalenverteller en in een schuur op de voormalige dorpswierde wordt een film vertoond. Die gaat over Westerdijkshorn in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw.

In de eeuwenoude weem van Westerdijkshorn is een expositie met schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken van de jarige toren en zijn directe omgeving. Daar zijn ook bijzondere ansichtkaarten, de fietsroutes en het boek over Westerdijkshorn vanaf de toren te koop.

Wie wil deelnemen aan een rondleiding door de buurt krijgt verhalen en anekdotes te horen over de geschiedenis van de buurtschap. Boer Jan en boerin Maartje organiseren een verrassende speurtocht kriskras door de buurt.

Albert Wester verzorgt workshops klokluiden voor jong en oud en kunstenaar Karel Buskes geeft een workshop ‘Toren schilderen’. Hij zet 15 schilderezels klaar voor wie mee wil doen. Wel aanmelden per e-mail: torenis150@gmail.com .Voor deze workshop vraagt de buurtvereniging een kleine vergoeding.

Voor de kinderen staat een springkussen in het weiland naast de toren. De workshop Nait broezen bie de hoezen biedt kinderen de mogelijkheid veelsoortige verkeersborden te maken en voor de kleintjes liggen torenkleurplaten klaar.

Vanaf 15 augustus vindt u bij het torentje van Westerdijkshorn een bord met daarop alle informatie over de activiteiten van 26 en 27 augustus.

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant