Wandelroute Amsterdamse School in Bedum

Wandelroute Amsterdamse School in Bedum

5,00 (incl. btw)

Het jaar 2016 stond in het teken van 100 jaar Amsterdamse School. In Amsterdam zijn hieraan gedurende het hele jaar diverse activiteiten en een tentoonstelling gewijd, maar dit onderwerp blijft altijd boeien.

In het kader van Open Monumentendag heeft VVV Het Hogeland – Bedum, samen met de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang, Bouwzaken vm Gemeente Bedum en NoordPRoof Producties een bijzondere wandelroute uitgezet in Bedum rond het thema Amsterdamse School architectuur. Want in Bedum (sinds 2019 behorend tot de Gemeente Het Hogeland) zijn veel bouwwerken in deze bouwstijl te bewonderen. Zoveel zelfs, dat er een heel boek mee gevuld zou kunnen worden.

Artikelnummer: RN9789079742264 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Extra informatie

Gewicht 75 g
Afmetingen 148 × 210 × 5 mm
ISBN:

978 90 79742 26 4

Druk 2:

2019

Tekst:

Wieke Horneman, Henk Paap (bouwzaken vm gemeente Bedum)

Uitvoering:

48 pagina's, in kleur, veel illustraties, geniet

Beschrijving

Voor dit routeboekje is een selectie gemaakt uit de vele ontwerpen in Bedum, waarvan er veel van de architecten Albert Wiersema en Karst Zevenberg zijn. Er zijn geen uitgebreide beschrijvingen opgenomen, alleen de karakteristieke kenmerken worden benoemd. Een uitzondering is gemaakt voor de rijksmonumenten, deze hebben een meer uitgebreide beschrijving. De volledige beschrijvingen hiervan zijn te lezen op www.monumentenregister.cultureelerfgoed.nl, waar u kunt zoeken op monumentnummer.
Van een aantal panden zijn bouwtekeningen afgebeeld, deze zijn afkomstig uit het gemeentearchief van Bedum (met dank aan Henk Paap).

Ook de niet beschreven bouwwerken zijn op de plattegrond en in de route aangegeven, met een foto en de gegevens die op dit moment bekend zijn. Het overzicht is dus zeker nog niet volledig en zal in de toekomst verder worden uitgewerkt, want ook in de andere dorpen in de regio is de Amsterdamse School sterk vertegenwoordigd.
Het startpunt van de route is bij het VVV-kantoor aan de Kapelstraat nummer 3. De route is het meest geschikt om te wandelen, en dit kan natuurlijk ook als het geen monumentendag is!

Een route langs een selectie van bouwwerken kan nooit alle informatie geven over de Amsterdamse School. Als u op zoek bent naar meer informatie, kijk dan op pagina 7 van deze gids, daar vind je verwijzingen naar een aantal boektitels, interessante adressen en ‘doorverwijzingen’ naar websites.

Let op: de panden zijn niet opengesteld voor publiek. Wij verzoeken iedereen die de route gaat wandelen  om de privacy van de bewoners van deze mooie panden ten allen tijde te respecteren.

Titel

Ga naar de bovenkant