Leukste Locaties Gids – het noorden op de kaart

Leukste Locaties 2018 | 2019

In het Noorden zijn superveel leuke (toeristische) bedrijven te vinden. Veel toeristen zijn passanten, op weg naar een van onze prachtige waddeneilanden. Meestal wordt vergeten dat ook het noordelijke vasteland veel te bieden heeft! Dus waarom ver reizen, als er dichtbij zoveel leuks te doen en te zien is?

De toeristen die wel in onze noordelijke regio verblijven, komen hier meestal niet voor het massatoerisme. Daarom belichten wij in deze gids ook de charme van de meer kleinschalige bedrijven. Je vindt de leukste locaties vaak op een steenworp afstand van de grote doorgaande routes zoals de Centrale As en rondwegen rond dorpjes als Mensingeweer. Dus neem een keer die afslag, want je weet echt niet wat je mist!

In deze gids vind je weer veel nieuwe adressen voor een leuk dagje uit. Of u nu een terrasje wilt pakken, met de kids op avontuur wilt of op zoek bent naar leuke winkels.

Voor de fervente wandelaar hebben we twee wandelroutes opgenomen: ‘t Tolberter Tochtje en een verkorte versie van de Walfridus Voettocht (een jaarlijks wandelevenement) en ook fietsers kunnen hun hart ophalen met het ‘Rondje Lauwersmeer’, een fietstocht van ca. 45 kilometer.

Ook aan de kinderen is gedacht: ‘Het Altijd Wad Pad’ Door middel van 5 spannende routes ontdekken kinderen spelenderwijs de schatten rondom de wadden. Ook leerzaam voor grote mensen!

Om de Leukste Locaties gemakkelijk te vinden kun je onze gratis app downloaden, de app is beschikbaar in drie talen!

Over de gids:
In mei/juni 2018 verschijnt de vijfde editie van deze leuke gids vol tips en ideeën voor leuke uitjes.

Begin 2018 hebben wij de gids overgenomen, omdat wij vanaf het eerste begin in 2014 nauw betrokken zijn geweest bij de opzet en de vormgeving daarvan. Net als de oprichter, Theo Wijbenga, zijn wij echte ambassadeurs voor ons noorden, Friesland, Groningen en het Wad.

Groter bereik
De basis van de Leukste Locatiegids was natuurlijk al goed, maar naast de vertrouwde Leukste Locaties in Noordoost Friesland en het Lauwersmeergebied breiden we dit jaar uit in een ruime cirkel rond het Lauwersmeer, in zowel Friesland als Groningen (van Kollummerland, het Westerkwartier tot de regio tussen het Lauwersmeergebied en Bedum en Winsum). Dus nog meer Leukste Locaties in beeld!

Verschijning: mei/juni 2018
Oplage: 30.000 ex
Uitvoering: A6+ formaat, handig mee te nemen, 64 pagina’s
Categorieën: Eten & Drinken, Leukste Winkels & Lifestyle, Kunst – Cultuur – Musea, (Water)Sport, Streekproducten, Activiteiten & Kids, Overnachten

Onze ‘oude’ web-app wordt een echte app! De nieuwe Leukste Locaties App zal vanaf juni 2018 ook via de Google Play store en Apple Store gratis te downloaden zijn. Website en app zijn met elkaar verbonden, alla data (ook wijzigingen) wordt direct onderling uitgewisseld. Dat werkte in de oude situatie niet helemaal optimaal. De app is beschikbaar in 3 talen: Nederlands, Duits en Engels

Naast de nieuwe app is er ook een nieuwe website (leukstelocatiegids.nl). Website en app zijn met elkaar verbonden, alla data wordt onderling uitgewisseld. Dat werkte in de oude situatie niet helemaal optimaal. De nieuwe website laadt sneller en heeft een nieuwe layout gekregen.

Het Wad

Mooi Friesland

Mooi Groningen