Vier kerken in Amsterdamse Schoolstijl

Vier kerken in Amsterdamse Schoolstijl

7,50 (incl. btw)

Themaroutes rond 4 Amsterdamse School kerken
In 2017 vond een bijzondere manifestatie plaats in vier Amsterdamse Schoolkerken. Hierbij was er ruim aandacht voor de viering van 100 jaar Amsterdamse School Architectuur, en specifiek voor de ‘Groninger’ variant daarvan. Vier kerken werden uitgelicht: de Goede Herderkerk in Bedum, DE KERK in Onderdendam, de BOAZ-kerk in Westeremden en de Gereformeerde kerk in Appingedam. In het kader hiervan werd door De KERK Onderdendam, VVV Het Hogeland-Bedum, en NoordPRoof Producties een route uitgezet die de vier kerken met elkaar verbindt.

Extra informatie

Gewicht 148 g
Afmetingen 148 × 210 × 4 mm
ISBN

978 90 79742 110

Tekst

Anja Reenders, Hans Stoelinga, Wieke Horneman

Omvang

64 pagina's

Uitvoering

in kleur, veel illustraties, geniet

Verschijning

2017

Beschrijving

Het doel is om bezoekers en inwoners kennis te laten maken met de regionale architectuur in het algemeen en de Amsterdamse Schoolstijl in het bijzonder. Daarnaast worden ook andere bouwwerken in de Amsterdamse School bouwstijl uitgelicht, zodat de route een blijvende waarde heeft voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur.

De route is gebaseerd op het bestaande fietsknooppuntennetwerk, maar de route kan ook per auto en trein (of een combinatie daarvan) in z’n geheel of in gedeelten worden afgelegd.

De tekst is zo geschreven, dat men wordt aangemoedigd om zelf kenmerkende elementen van de Amsterdamse School te signaleren en te herkennen. Voor meer informatie over de bouwstijl zelf kan men in De KERK Onderdendam terecht.

De manifestatie werd georganiseerd door de Stichting Oude Groninger Kerken.

Titel

Ga naar de bovenkant