Snertboek

Snertboek

15,00 (incl. btw)

Snertkoken is een traditie en dat verdient een mooi Snertboek!

Op vrijdag 15 februari 2019 werd voor de 25e keer het WK Snert & Stamppotkoken gehouden in het Alfa-college (locatie Kluiverboom) in Groningen.
Een speciale jubileum editie dit keer, want onderdeel van het programma van het WK was het bijschrijven van het Snertkoken als traditie in de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. Een gebeurtenis die de Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan.
Dit was dan ook een goede reden om ’25 jaar Snertkoken’ door de jaren heen in beeld te brengen in een mooi boek!

Een terugblik, maar ook heel veel recepten!
We blikken natuurlijk terug op de 24 voorgaande edities, maar delen ook vooral heel veel recepten. Recepten van de winnaars van de vakjury, de publieksjury of gewoon bijzondere en altijd lekkere recepten die net buiten de prijzen vielen, maar waarmee de heerlijkste snert gekookt kan worden.

Artikelnummer: 71-BN9789079742219 Categorieën: , Tags: , , , , , , ,

Extra informatie

Gewicht 320 g
Afmetingen 200 × 185 × 8 mm
ISBN

978 90 79742 219

Samenstelling en tekst

Carin van de Wal (B.L.I.K. Uithuizermeeden)

Eindredactie

Henk van der Velde (Bedum), voorzitter WK Snert- en Stamppotkoken Groningen

Omvang

80 pagina's

Uitvoering

geheel in kleur, veel foto's, wir-0 binding

Verschijning

15 februari 2019

Beschrijving

Snert of erwtensoep, een oeroude, maar levende traditie
Snert of erwtensoep wordt geassocieerd met winterse taferelen, schaatsen en vooral warmte en gezelligheid binnenshuis. De recepten worden van generatie op generatie overgedragen en tegenwoordig ook naar de smaak van de tijd aangepast. Toch blijft de basis van het recept altijd overeind.

Het WK Snertkoken, een jaarlijks terugkerend initiatief van de Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen, draagt er aan bij dat de erwtensoep een beleving wordt waar ook moderne elementen aan kunnen worden toegevoegd. Het gaat hier om een levende traditie.

Op dit moment in de tijd is er weer meer aandacht voor eerlijk en puur eten met ingrediënten uit de eigen omgeving, slowfood tegenover fastfood.
Dit zorgt ervoor dat er ook voor deze traditie meer aandacht is. De bijschrijving op de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland is een belangrijke stimulans in het overdragen van deze traditie op de jongere generaties en de nieuwe Nederlanders.

Ga naar de bovenkant